DZS Vr1 schandalig benadeelt

VVA/Spartaan VR1

5 - 2

DZS VR1

Competitie

Vrouwen, VR1, 4e klasse A

Datum

4 november 2017 15:00

Accommodatie

Sportpark Jan van Galen - VVA/Sp
Laan van Spartaan 1
1061 MA
Amsterdam
tel. 020-6188766

De wedstrijd tegen VVA/Spartaan Vr1 begon aanvankelijk uitstekend voor de DZS Vrouwen, want al binnen twee minuten kopte Jamie fraai een corner van Danascha binnen. Opnieuw leek een hoge score in de maak, want de ene na de andere goede aanval werd opgezet, doch de score uitbreiden wou maar niet lukken, ondanks de prima kansen. De tegenstandster had in hun nummer 9 en 10 twee prima en snelle speelsters, die voor opletten eiste van onze defensie. Uit een van die uitbraken wisten ze uiteindelijk zelfs toch te scoren. Even later zette de scheidsrechter nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd door VVA/S zomaar een penalty kado te doen, 2-1. DZS was door dit onrecht even van slag waardoor hun gevaarlijke nummer 9 tot vreugde van de scheids, de heer N. Azahaf, 3-1 kon scoren.  Wat DZS ook probeerde tot een verdiende grlijkmaker kwam het tot de rust niet meer, vooral door het warrige fluiten van deze zgn scheids, die steeds maar weer voor overtredingen tegen ons floot! 
Tegen de uittrappen van hun keepster buiten de 16 meter trad hij ook niet op ! 
In de rust werd besloten ons verder niets van deze "fluitist" aan te trekken en gewoon weer proberen ons eigen spel op te pakken en dit lukte dan ook. Want nagoed doorzetten van Romy, scoorde zij 3-2. Echter deze meneer Azahaf zag dit anders en keurde om zeer onduidelijke reden deze treffer af! Belachelijk gewoon ! Ook deze tegeslag overwonnen de DZS vrouwen goed, want een zeer schaarse aan ons toegekende vrije trap werd door Danascha keihard en fraai in een treffer omgezet, toch 3-2 en de gelijkmaker was een kwestie van tijd, doch opnieuw deed deze scheids ons de das om, want toen Kylene ogenschijnlijk een bal buiten de 16 uittrapte begon de VVA/S coach luid te protesteren en onmiddellijk floot deze fluitist onze aanval af en gaf VVA/S een vrije trap op de 16 meter en hun nummer 9 nam dit presentje dankbaar in ontvangst 4-2. De scheids stond hierbij te juichen alsof hij zelf gescoord had !! Tegen zoveel onrecht waren de DZS vrouwen niet opgewassen en het werd nog erger toen Danascha voor de zoveelste keer gevloerd werd en hij niet optrad. Toen zij hier iets van zei, kon ze direct vertrekken, oprotten k*twijf !!! Er ontstond toen direct enig tumult en er werden excuses geeist, doch daar deed hij niet aan!! DZS verliet al het veld want dit was niet normaal meer, doch besloot uiteindelijk toch maar weer het spel te hervatten om boetes e.d te voorkomen. Dat het toen nog 5-2 werd was niet meer van belang, want deze scheids was allang tevreden met de overwinning van zijn cluppie ! Deze scheidsrechter was zijn KNVB tenue absoluut niet waard en een schande voor zijn club ! Dat na afloop zelfs de wedstrijdcoordinator van VVA/S meedeelde dat wij ernstig benadeelt waren en zijn gedrag sterk veroordeelde zegt genoeg !! 
Dat zo'n persoon een leuke pot damesvoetbal grondig kan verpesten, in een tijd waarin damesvoetbal  juist aan alle kanten gepromoot wordt is ontzettend jammer en heel teleurstellend ! Het is te hopen dat de KNVB hier uiteindelijk treffende maatregelen tegen treft. 

Ron Slond, coach/teammanager

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!