DZS Dames stellen 2e plaats veilig.

DEM (RKVV) VR1

0 - 3

DZS VR1

Competitie

Vrouwen, VR1, 4e klasse A

Datum

19 mei 2018 15:00

Accommodatie

Sportpark DEM
Beneluxlaan 1
1946 WG
Beverwijk
tel. 0251-230038

De DZS dames hebben door een 0-3 overwinning op DEM en het verlies van Nw.Sloten zich defenitief verzekerd van de 2e plaats in de competitie achter het ongenaakbare Kadoelen. 
Op een zeer hobelig en kaal veld traden de DZS dames voor hun laatste uitwedstrijd aan tegen DEM uit Beverwijk. Dat het veld (meer aardappelveld) de dames flink parte speelde bleek al snel want het was zeer moeilijk om het doel te vinden. De bal sprong werrkelijk overal heen. Toch creerde DZS een flink overwicht maar eenmaal voor het vijandelijke doel stokte het helaas. Na ruim 30 minuten aanmodderen wist Robin toch op een wat gelukkige manier te scoren, 0-1. Gelukkig bleven de dames in ieder geval proberen te blijven voetballen en dit lukte in feite best aardig, doch verdere scores leverde dit niet op. Na de rust een zelfde spelbeeld, een veel sterker DZS dat wel veel kansen creerde doch niet wist de score verder op te voeren, mede door een prima spelende laatste dame van DEM, die telkens overal tussenzat. DEM bleef hierdoor hoop houden op een beter resultaat, doch de DZS achterhoede stond dit steeds niet toe. Na ruim 35 minuten behoorlijk voetbal van DZS zijde, kreeg DZS op de rand 16 een vrije trap (na de zoveelste harde overtreding van DEM) en deze werd hard door Danascha binnen geschoten, 0-2. De scheids moest zelfs een gele kaart trekken voor een DEM speelsters die weer eens te hard in kwam! Toen kort daarop Lisanne doorbrak en werd gevloerd binnen de 16m werd de terecht toegekende penalty uiterst koel door Manon benut, 0-3. 
Hiermee was de wedstrijd beslist en legden de DZS dames, door de nederlaag van NW.Sloten, definitief beslag op de 2e plaats in de eindrangschikking. Dit kan gerust een geweldige prestatie genoemd worden, want door de kromme competitite indeling van de KNVB (eerst DSS en dit jaar Kadoelen) zijn de DZS dames feitelijk 2 x een verdiend kampioenschap onthouden. 
Er resten nu nog 2 thuiswedstrijden - donderdagavond 24 mei om 19.00 tegen Nw.Sloten en zaterdag 26 mei om 12.00 thuis tegen VVC, waarmee de competitie op een waardige manier kan worden afgesloten. Dit DZS team verdient een extra applaus.

Ron
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!