Flitsende Competitie start DZS Vrouwen 1

DZS VR1

12 - 0

KDO sv VR1

Competitie

Vrouwen, VR1, 4e klasse A

Datum

7 oktober 2017 12:00

Accommodatie

Sportpark Neck-Wijdewormer
Pieter Slootenweg 25
1456 AB
Wijdewormer
tel. 0299-470096

De DZS vrouwen hebben op een regenachtige middag direct hun visitekaartje afgegeven door de KDO vrouwen met een klinkende nederlaag naar de Kwakel huiswaarts te sturen.
Vanaf de eerste minuut werd KDO zoals afgesproken direct onder druk gezet en dat resulteerde al na 2 minuten in een zeer fraaie openingstreffer van de jarige Kelly. Kort daarna zette nieuwkomer Demi goed door en liet met een bekeken schot 2-0 aantekenen. Na 6 minuten was het opnieuw Demi die Danascha in stelling bracht en dat betekende 3-0. KDO stond erbij en keek erna en probeerde met alle macht de bakens te verzetten, doch de achterste linie met Manon, Iris, Donna en Steffi gaven niets weg, zodat nauwelijks gevaar voor het DZS doel, met Marielle, die de zieke Kylene goed verving, als sluitpost ontstond. Demi bewees meteen een aanwinst voor het team te zijn, door kort na elkaar twee maal op zeer fraaie "Robbenachtige" wijze te scoren. Door het van vleugel wisselen van Demi met Lisanne raakte KDO het spoor bijster en dat leverde voor spits Romy kansen op, doch haar vizier stond ditmaal niet op scherp. Kort daarna brak Kelly op rechts door, maar haar afgeslagen voorzet werd goed opgepakt door de attent opgekomen Manon, die zodoende voor de 6-0 ruststand zorgde.   
Tijdens de rustpauze konden de doorweekte shirts even rustig uitdruipen. Alleen spits en aanvoerster Romy liep ietwat chagrijnig rond omdat ze niet tot scoren was gekomen, doch na een bemoedigend schouderklopje van de coach, die haar vertelde dat ze ook zonder goals van grote waarde voor het team is en dat ze scherp en koelbloedig moest blijven, betaalde ze dit na de rust direct uit met 2 mooie treffers, eenmaal na een steekpasje van Demi en eenmaal op aangeven van 2e nieuweling en aanwinst Robin. Door de ruime voorsprong kon de coach rustig iedereen doorwisselen, zodat alle dames speelminuten kregen. Achterin gaven nu Melanie en Roxanne opnieuw geen enkele KDO dame een meter ruimte en de middenvelders met Chayenne, Iris en Robin bleven de voorwaartsen goed stuwen. Na 20 minuten liet Lisanne haar tegenstandster voor de zoveelste maal haar hielen zien en gaf de dapper spelende KDO keepster met een droge knal het nakijken, 9-0. Gelukkig bleven de DZS dames zeer gretig en Kelly dacht ik trakteer mezelf op een extra kadootje en schoot nummer 10 in de touwen. Het slotakkoord was voor Romy, die nog 2 maal het net vond en zodoende toch haar zelfvertrouwen terugvond en alsnog vrolijk van het veld stapte, na het laatste fluitsignaal van de uitstekende leidende en ook doorweekte Ron Gans. Ook grens Mitchell bedankt.
Deze 12-0 overwinning geeft en moet vertrouwen geven voor opnieuw een mooi seizoen.
Volgende week tegen Nieuw Sloten kunnen jullie daar een vervolg aan geven.
Ron Slond
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!