Nipte nederlaag DZS Dames 1

IJsselmeervogels VR1

2 - 1

DZS VR1

Competitie

Vrouwen, VR1, Groep 1 4

Datum

22 april 2017 12:00

Accommodatie

Sportpark De Westmaat
Westdijk 14
3752 AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992200

Nipte nederlaag DZS Dames 1 tegen IJsselmeervogels Dames 1 (2-1).
Om half tien vertrokken de Dames met een flink aantal trouwe supporters met de bus richting Spakenburg voor de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels. De stemming was direct opperbest en na aankomst in Spakenburg bleek dat we op het hoofdveld - gewoon stadion voor 8000 toeschouwers ! - moesten spelen als voorwedstrijd vor de topper IJsselmeervogels-Lisse. 
Iedereen was onder de indruk van deze geweldige ambiance - met omroep van opstelling speelsters, gezamenlijk onder luide muziek het veld op en met veel vuurwerk en rookgordijn voorstellen van de beide teams.
Tegen het sterker geachte IJ'vogels kwamen de DZS dames echter zeer sterk uit de startblokken en van enig krachtverschil was nauwelijks sprake. DZS combineerde er lustig op los en hield de linies goed gesloten. Lisanne liet haar tegenstander diverse malen haar hielen zien en de eerste de beste prima aanval leverde direct een grote kans, doch de keepster van IJ'vogels redde de inzet van Danascha. Het spel golfde op en neer en was het aanzien meer dan waard en mede door de steun van de DZS supporters werd DZS steeds beter. In de 20ste minuut resulteerde een zeer fraaie pass van Lisanne, dat Romy alleen kon doorgaan, zij was vervolgens een IJ'vogels verdedigster te snel af en passeerde fraai de keepster 0-1 derhalve. Deze stand was meer dan verdiend en IJ'vogels kon hier weinig tegenover stellen. Achterin hielden Melanie, Manon, Iris en Maris het hoofd koel en gaven niets weg en kwam er al een schot richting DZS doel, stond Kylene op de juiste plek. Op het middenveld legden Chayenne, Kelly, Danascha en Donna heel wat meters af en zorgden ervoor dat Romy en Lisanne goed werden bediend. Romy brak nog enkele keren gevaarlijk door, doch leverde dit helaas geen verdere score op. Ook een keiharde pegel van Kelly werd in de kiem (hands in de 16) gesmoord. 
Jammer genoeg moest Lisanne na een wilde actie geblesseerd van het veld en zij kon helaas niet meer verder. Deliana kon haar maart kort vervangen want ook zij moest uitvallen. Robin maakte het teasm weer compleet en ook zij speelde uitstekend. Vlak voor de rust kreeg Donna na een voorzet van Romy de grootste kans, doch slaagde er niet te scoren. Een 0-3 ruststand zou heel normaal zijn geweest. Jammer dus van de gemiste kansen.
Na de pauze, door een straf tegenwindje, een iets ander spelbeeld. IJ'vogels nam meer initiatief om de gelijkmaker te produceren, maar slaagde daar door uitstekend verdigend spel van DZS aanvankelijk niet in. Door het gemis van Lisanne konden we niet meer zo veel druk naar voren zetten en daardoor moest iedereen een stapje extra zetten. Dit koste jammer genoeg veel kracht en daardoor werd de druk op ons doel groter. Uiteindelijk wist IJ'vogels na een fraaie aanval in de 67ste minuut te scoren en door een kleine miscommunicatie (klutsbal) kwamen ze zelfs in de 75ste minuut op voorsprong. Ze werden uitzinnig van vreugde door deze niet geheel verdiende voorsprong!! De DZS dames bleven daarna knokken voor een beter resultaat en kregen nog diverse goede mogelijkheden hierop, doch steeds stond de keepster in de weg (of op de juiste plaats). Naarmate de westrijd vorderde vloeide de krachten door het hoge tempo verder weg. Toch deed Romy de DZS aanhang in de laatste minuut opveren toen zij goed doorbrak en op de goal vuurde, doch haar schot bleef onder de rug van de keepster op de doellijn steken. Het bleef dus bij een zeer geflatteerde 2-1 nederlaag en de IJ'vogels vielen elkaar na dit resultaat van vreugde om de nek alsof de finale was gewonnen.
De DZS dames kunnen zonder uitzondering op een prima wedstrijd met veel passie en inzet en vooral uitstekend voetbal terugzien. De coach was en is in ieder geval zeer trots op jullie en werd na afloop overladen met complimenten van IJ'vogels voor ons spel. Jammer dat jullie trainer Bas hiervan geen getuige kon zijn, want ook hij zou bere trotst zijn geweest. Beterschap Bas namens alle Dames.
Dank nog aan Aficom die de busreis mogelijk maakte en alle dames die voor kadootje chauffeur, broodjes en drankjes in de bus verzorgd hebben.
Al met al was dit voor iedereen een geweldige ervaring en hebben ONZE DAMES voor prima DZS reclame gezorgd. Jammer alleen dat het hoofdbestuur hier geen getuige van was. 
Groeten Trotse Coach Ron Slond
  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!