EVC VR1 - DZS VR1

EVC VR1

0 - 1

DZS VR1

Competitie

Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse A

Datum

5 december 2015 14:30

Accommodatie

Sportpark EVC
Keetzijde 20
1135 VX
EDAM
tel. 0299-321703

EVC Vr1 – DZS Vr 1
05-12-2015               

Op een zeer winderige Sinterklaasmiddag traden de DZS-vrouwen aan tegen het als lastig te bespelen geachte EVC. De praktijk bleek gelukkig anders.

Met de wind tegen begon DZS zeer voortvarend aan de wedstrijd en al snel liet Lisanne verschillende EVC-vrouwen haar hielen zien, doch helaas kon ze haar actie niet omzetten in een doelpunt. Ook Romy K. glipte steeds door de EVC verdediging, maar ook zij vergat daarbij te scoren. Zowel Lisanne als Romy K. kregen door goed aanvallend spel, gesteund door Iris en Chayenne voldoende mogelijkheden om de score te openen. Met wat meer koelbloedigheid had het simpel binnen 30 min 4 of 5-0 voor DZS kunnen(MOETEN) zijn! Meedogenloos worden dames en jezelf meer belonen na een fraaie actie !!!

Doordat wij vergaten te scoren, viel de goal bijna aan de andere kant, echter door goed verdedigend werk van Donna, Mariëlle, Steffi en vooral Sophie en Manon bleek ook EVC het vizier gelukkig niet op scherp te hebben. Bovendien als er al een bal gevaarlijk doorkwam, stond keepster Kylene steeds op de goede plek. Vooral in de laatste 10 min van de 1e helft was zij top gewoon! 

Vlak voor rust verzond Sophie een zeer fraaie diepe pass op Romy K. die vervolgens goed doorging en op tijd de bal breed legde op de goed meegelopen Romy S. (L) en zij haalde verwoestend uit! Zeer verdiend met 0-1 rusten derhalve.

Met de wind mee na de thee of limo werd EVC direct weer onder druk gezet doch de vele kansen werden opnieuw niet benut !!!! Dit tot ontsteltenis van de coach en de meegereisde supporters. Af en toe kwam EVC er nog wel uit maar veel gevaar leverde dat niet op temeer daar het centrale duo Sophie en Manon een uitstekende wedstrijd speelde. Ook Mariëlle, Donna en Steffi grepen telkens goed in zodat EVC nauwelijks nog in de buurt van Kylene kwam. De middenvelders Romy S. Chayenne, L&L en Iris zorgden voor goede ondersteuning en bleven de Romy K. en Lisanne van bruikbare ballen voorzien. Helaas (voor Sinterklaas) bleven verdere doelpunten uit. 

Door deze 0-1 winst en totaal 6 punten van EVC geen angst meer voor EVC-dames hebben!! Zelfs Sint of was het Piet was heel blij en had een kleine verrassing als beloning voor een prima 1e competitiehelft in de schoentjes gedaan.  Een gedeelde 2e plaats voor de winterstop is zeker niet slecht hoor !!! en stemt de coach uiterst tevreden.

Op 16 jan gaan we er gewoon weer vol voor tegen Roda’23. 

Fijne en gezellige feestdagen allemaal. 

Ron

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!