Facebook Toestaan Niet toestaan

KFC-DZS 0-3. VR1 DZS kampioen!

14 juni 2022 22:15

Michiel Bormans - Foto Bas Kok

De vrouwen van DZS hebben het kampioenschap van de 4e klasse behaald door in een rechtstreeks duel concurrent KFC met 0-3 te verslaan in Koog aan de Zaan. De laatste wedstrijd van het seizoen was het restant van de in maart gespeelde wedstrijd tegen KFC. Die wedstrijd werd toen gestaakt door een ernstige blessure van DZS spits Lisanne de Vries.

De wedstrijd werd nu hervat in de 39ste minuut met een 0-1 voorsprong voor DZS. De Neckers hadden voldoende aan een gelijkspel na het verrassende puntverlies van KFC tegen Purmerland vorige week.
In Koog aan de Zaan kwam de ploeg van coach Bas Komen eigenlijk geen moment in de problemen. Onder toeziend oog van Lisanne en flink wat supporters uit Wijdewormer speelden VR1 met veel rust en met goed combinatievoetbal. Na 6 minuten was de eerste helft voorbij en gingen de ploegen gewoon een kwartier naar de kleedkamer.

Na de rust pakte DZS de draad weer op. Hard werkend won het vrijwel elk duel. Achterin zat het onder leiding van keepster Romy met Iris, Steffi, Manon en Chayenne potdicht. Het middenveld en voorhoede bewogen goed en zorgden steeds weer voor gevaar voor het doel van KFC. Youngster Zoë Hellingman voetbalde alsof ze wekelijks in VR1 speelt. In de 55ste minuut werd het 0-2. Danasha werd met een goede pass diep gestuurd en was eerder bij de bal dan de uitstekende KFC-keepster. Danasha kwam daarbij wel heel vervelend ten val en moest met een gebroken pols de wedstrijd verlaten. DZS bleef ook daarna de bovenliggende partij en toen Zoë een kwartier voor tijd de 0-3 binnenschoot uit een corner kon de champagne koud gezet. DZS kwam ook niet meer in de problemen en na het laatste fluitsignaal van de goed fluitende scheidsrechter was de vreugde bij de meiden uit Neck groot. 'We are the champions' klonk van de tribunes en van voorzitter Peter Komen ontvingen de dames allemaal een mooie roos.

DZS feliciteert de speelsters en coaches Bas en Bas van Vrouwen 1 van harte met dit mooie kampioenschap. Volgend jaar blijft het team bij elkaar, ook dat bericht verhoogde de feestvreugde enorm. Danasha en Lisanne wensen we heel veel beterschap en sterkte met hun blessures. Op naar volgend jaar, op naar de 3e klasse!