Nieuwe grasmat op B-veld

16 mei 2021 13:00

Michiel Bormans - Foto Michiel Bormans

Afgelopen dagen is de bovenlaag van de grasmat van het B-veld er afgehaald, een nieuwe neergelegd en is het veld opnieuw ingezaaid.
Nieuw gras op het B-veld? Was dit écht nodig? Op het oog lag het veld mooi bij, maar speelde je een bal over de breedte hobbelde die alle kanten op. Bij het inzaaien is het veld erg vochtig geweest en zijn er allemaal sporen getrokken door het materieel.

Scalperen van grasmat beste oplossing
Op allerlei manieren is geprobeerd die eruit te krijgen, dat is niet gelukt. Na deskundig advies van SPURD en SWECO is besloten dat scalperen van de grasmat de beste oplossing was. Om het natuurgrasveld duurzaam te herstellen zodat SPURD, na oplevering, het onderhoud kan garanderen.

Verlichting
De verlichting is overigens recent ook opnieuw afgesteld. Om schaduwslag op sportveld te voorkomen en strooilicht naar omwonenden te reduceren. Ook is de sportveldverlichting nu, via de buitenmeterkast, onafhankelijk per sportveldgroep in- en uit te schakelen.

Help je ook een dagje met klussen?
En ondertussen word er ook druk geklust in het clubgebouw op vrijdag en zaterdagen. Schuren, afplakken, schilderen. Er zijn veel leden van WWSV, Butje 13 en DZS aan het werk, maar we hebben echt nog extra hulp nodig. Dus prik de komende weken gewoon een zaterdag in jouw agenda en kom een handje helpen. En je zal zien, het geeft je een hartstikke goed gevoel. Opgeven is eenvoudig. Dat kan via een mailtje opbouwclubgebouwneck@gmail.com  Doen hè?!

Bron: Sportstichting Wijdewormer
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!