DZS VR1 NA ZEGE OP VVA/SPARTAAN STEVIG OP 2E PLAATS.

DZS VR1

4 - 0

VVA/Spartaan VR1

Competitie

Vrouwen, VR1, 4e klasse A

Datum

10 maart 2018 12:00

Accommodatie

Sportpark Neck-Wijdewormer
Pieter Slootenweg 25
1456 AB
Wijdewormer
tel. 0299-470096

De DZS VR1 hebben door een ruime zege de aanval op de 2e plaats in de competitie -achter het ongenaakbare Kadoelen -van  VVA/Spartaan VR1 afgeslagen. 
Onder lente achtige omstandigheden begon DZS goed aan de wedstrijd en werd VVA/S direct tot verdedigen gedwongen. Echter, door onzuiver en rommelig spel leverde dit niet veel kansen op. Veel te veel onrust aan de bal, waardoor de VVA/S verdedigsters met haar uitstekende keepster steeds tijdig konden ingrijpen om erger te voorkomen. Slechts een keer maakte deze doelvrouw een klein foutje door verkeerd uit te trappen en de attente Romy was er als de kippen bij en kon zodoende dit foutje afstraffen en voor de 1-0 zorgen. Met de deze stand brak ook de rust aan en konden nogmaals de puntjes op de "i" gezet worden. De rust had de Dames kennelijk goed gedaan, want daarna speelde men weer als vanouds, vlotte combinaties en prima passes en uitstekende opbouw van achteruit. VVA/S kwam er simpel weg niet meer aan te pas. De prima spelende Robin en de eveneens uitstekende Steffi (VOTM) zorgde voor voldoende aanvoer aan middenveld en aanval. Uit een daarvan speelde Lisanne zich keurig vrij en met een wel zeer fraai bekeken schot gaf zij de VVA/S doelvrouwe het nakijken, 2-0. DZS bleef ging hierna nog beter spelen en slechts met overtredingen wist VVA/S erger te voorkomen. Uit een van de toegekende vrije trappen, wist Romy kort daarop, ondanks een flinke muur van VVA/S speelsters, deze sta in de weg te omzeilen, door keihard raak te knallen,3-0.
Hiermee was de wedstrijd in feite gespeeld daar VVA/S hier werkelijk niets tegenover kon stellen!  De DZS doelvrouw Kylene kreeg in de 2e helft slechts 3 ballen te verwerken, lekker rustig dus en een bewijs van uitstekend verdedigen bovendien. 
De score werd ruim in de 2e helft nog hoger toen Donna met een fraai steekpasje Jamie alleen voor de keepster zette en zij zorgde vervolgens met een simpel tikje voor de 4-0 eindstand.
Al met al een prima prestatie van de DZS dames, die deze wedstrijd toch enigszins met angst tegemoet zagen, temeer daar zij in de heenwedstrijd door vooral een falende "thuisfluiter" op een onverdiende nederlaag werden getrakteerd!! De KNVB heeft hier ondanks protesten van ons (en ook andere verenigingen die hier meete maken hadden gehad) nog geen uitsluitsel over gegeven. Wel deelde de VVA/S keepster en aanvoerster ons mede, dat zij zich ook bijzonder schaamde voor deze "fluitist" en dat hij zijn "fluitje" inmiddels heeft moeten inleveren.
Door deze overwinning staan de DZS vrouwen nu stevig op de 2e plaats en die moeten zij met nog 5 thuis en 2 uitwedstrijden eenvoudig kunnen handhaven.

Ron Slond.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!