DZS VR1 verslaat koploper Nw.Sloten

Nieuw Sloten sv VR1

2 - 7

DZS VR1

Competitie

Vrouwen, VR1, 4e klasse A

Datum

14 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Sportpark Sloten
Sloterweg 1045
1066 CD
Amsterdam
tel. 020-4081318

De DZS Vr1 hebben koploper Nieuw Sloten (9p uit 3) met ruime cijfers verslagen en behoud zodoende haar ongeslagen status.
De wedstrijd had ondanks alle goede afspraken vooraf een dramatische start want binnen een kwartier verdwenen 2 fraaie boogballen over de toch niet kleine DZS doelvrouw Marielle in het kruis, 2-0 !
Dat was even schrikken en iedereen keek verbaasd om zich heen hoe dit nu kon. Met vereende krachten probeerde men de bakens te verzetten, doch niets leek te lukken, alle ballen kwamen niet goed aan door haastig en slordig spel. Schoten op doel werden steeds geblokt door een Nw.Sloten speelster. Gelukkig bleven de dames knokken voor een beter resultaat en dat resulteerde 10 min voor de rust, na een afgeslagen corner, in een fraaie aansluitingstreffer door Roxanne, 2-1. DZS kwam beter in het spel en rook kansen en na prima doorzetten van Romy kon zij hierdoor alsnog Lisanne bereiken, die de gelijkmaker intikte, 2-2. Op slag van het rustsignaal kreeg DZS nog een corner en deze werd zeer scherp genomen door Danascha en de attent reagerende Lisanne zorgde voor 2-3 ruststand. 
In de pauze werden de puntjes nogmaals op de "i" gezet en al snel na de hervatting zette DZS de Nw.Sloten verdeging flink onder druk. Romy liet opnieuw de verdedigers haar hielen zien en scoorde fraai 2-4. Nw. Sloten kwam er nauwelijks meer aan te pas en mede door goed verdedigen van Manon, de zwoegende en gaatjes dichtende Iris, Melanie, Roxanne en de uitblinkende Steffi werd niets meer weggegeven. Bovendien toonde Marielle een betrouwbare sluitpost te zijn. Op het middenveld deden Chayenne, Donna, Robin en Danascha veel storend en vooral stuwend werk, waardoor de voorwaartsen Lisanne, Romy en Jamie voldoende aanvoer kregen. Na ca 60 min speelde Iris Lisanne goed aan en de daaropvolgende fraaie dieptepass zette Romy opnieuw alleen voor de keepster en zij rondde dit opnieuw koelbloedig af. 2-5. Niet veel later brak Danascha alleen door en alleen een tackle binnen de zestien kon haar stuiten. De prima leidende scheids (compliment) wees resoluut naar de stip en de pingel werd door Manon feilloos benut 2-6. De wedstrijd was hiermee eigenlijk gespeeld, want Nw.Sloten kon niets meer uitrichten, behoudens nog een schot op de lat, waar Marielle goed het oog op had. Het slotakkoord was tenslotte voor Romy, die weer eens doorbrak en zodoende voor de 2-7 eindstand zorgde. Moe gestreden na deze toch wel enerverende wedstrijd zochten de DZS vrouwen de douches op.
De getoonde inzet en veerkracht moet vertrouwen geven voor de kraker van volgende week tegen Kadoelen (eigenlijk 1e klasser zondag).

Opstelling DZS:
Marielle 
Roxanne (Melanie) Manon, Iris en Steffi
Chayenne, (Robin)  Danascha en Donna
Lisanne, Romy, Jamie 
Coach: Ron - Grens: Bas
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!