DZS Dames verspelen kans op de titel

DSS VR3

3 - 0

DZS VR1

Competitie

Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse A

Datum

29 april 2017 15:30

Accommodatie

Sportpark Pim Mulier
Pim Mulierlaan 1
2024 BT
HAARLEM
tel. 023-5272678

DZS Dames 1 verspelen kans op de titel na nederlaag tegen DSS meisjes 3.

Om nog kans op een kampioenschap te behouden moesten de DZS dames absoluut winnen van het meisjes talenten team van DSS. Helaas zijn zij er ondanks een geweldige inzet niet in geslaagd DSS een hak te zetten. Binnen 5 minuten opende DSS de score door een splijtende pass door het hart van onze verdediging, waardoor zij eenvoudig konden scoren. De DZS dames herpakte zich snel na deze vroege tegenvaller en zocht met vlot combinatiespel de aanval. Echter, de vizieren stonden niet op scherp, want telkens stond de keepster van DSS in de weg of belande de schoten naast of over.
Na een kwartier kreeg DSS een corner te nemen en een van hun aanvalsters kegelde DZS keepster Kylene omver, waardoor de bal in het doel verdween. Overtreding scheids !!! Maar nee, gewoon geldig doelpunt hoor 2-0 derhalve. Ook na deze tegenslag herpakte een hard werkend DZS zich uitstekend en met name Kelly, Iris en Danascha maar ook Robin zorgde voor de nodige schwung en gevaar. Op rechts liet de gelukkig herstelde Lisanne diverse malen haar tegenstandster haar hielen zien, maar echt grote kansen leverde dit verder helaas niet op. Na 25 min werd Danascha goed aangespeeld door Kelly, doch haar schot werd binnen de 16 meter door een handsbal (vangbal) geblokkeerd. Penalty dus zou je denken, maar de thuisfluitende scheids lag de bal gewoon buiten de 16 meter !!! Belachelijk gewoon !! Toen 5 minuten later een DSS aanval door goed verdedigend werk van Manon, Melanie en Roxanne in de kiem werd gesmoord, begonnen 3 DSS meisjes ineens om "hands" te gillen! De scheids twijfelde nu niet en lag de bal gelijk op de stip! Echt te gek voor woorden dat we voor de 3e keer werken benadeeld door deze "heer"!!
Marielle, die Kylene inmiddels op doel had vervangen vanwege een teenblessure, stopte de onterechte penalty in 1e instantie, doch zij stompte de bal rechtstreeks voor de voeten van de DSS neemster, die vervolgens wel raak mikte, 3-0. DSS was dolgelukkig en zat hiermee op rozen opweg naar het kampioenschap, mede dankzij deze scheidsrechter !
Bewonderingswaardig bleven de DZS dames behoorlijk cool en rustig na zoveel tegenslag en in de rust werd besloten nog eenmaal alles te geven.
Nou en dat hebben ze voortreffelijk gedaan, want DSS kwam nauwelijk meer aan aanvallen toe en het was steeds DZS, door prima werk van het hele team, dat voortdurend het beste van het spel had. Jammer genoeg slaagde zij er niet in, mede door een uitstekend keepende DSS doelvrouw(!) het net te vinden. Wat Romy, Chayenne en Lisanne ook probeerde, het wou gewoon niet lukken. Het spel van DSS was door deze geweldige inzet van alle DZS dames geheel aan banden gelegd. Jammer dat we niet met een zeer verdiend doelpunt werden beloond. Eindstand derhalve 3-0 en een kampioensfeestje voor de DSS meisjes en hun "thuisscheids". De DZS dames een illussie armer, doch zij strijden nog volop mee voor een meer dan verdiende 2e plaats in deze sterke competitie !
Daarvoor moet op 13 mei om 12.00u thuis met Hoofddorp afgerekend worden !
De DZS Dames rekenen hier op heel veel steun van alle DZS getrouwen.
Kom op dus, zij verdienen dit !!!
Ron Slond. 

DZS:
Kylene (Marielle), Roxanne, Manon, Iris, Melanie (Joyce)
Chayenne, Donna, Kelly, Danascha (Robin) Sophie
Romy en Lisanne
Grensrechter: Mitchell 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!