7 november 2015 15:00

Accommodatie

Onbekend

7 november 2015

Waterwijk staat met één punt onder ons, alleen hebben deze dames ook twee wedstrijden minder gespeeld dan wij. Het is dus een belangrijke pot als we de meiden onder ons willen houden. Bo, Roxanne, Kylene en Kelly konden er niet bij zijn. Marith en Puck waren er deze wedstrijd wel bij!

We starten met een geblesseerde Renee in het goal. Marith heeft achterin de leiding, Manon zorgt voor het middenveld en voorin starten Lisanne en Romy K om de doelpunten naar binnen te halen. Binnen de eerste vijf minuten is de eerste kans voor DZS. Na goed doorlopen en hard werken van Mariëlle komt de bal voor, maar helaas geen hard genoeg schot van Lisanne waardoor de bal in de handen van de keepster belandt. De meiden van Waterwijk komen snel met een tegenprestatie, maar ze komen Marith niet voorbij die de bal goed blokt. Snel volgt nog een kans van Waterwijk, echter wordt deze bal gered door Renee haar rechter voet.

De dames van DZS koppen niet vaak, maar nu wel een kopkans voor Manon. Helaas verdwijnt de bal net naast het doel. Chayenne zet goed druk en vangt zo de bal op. Chayenne speelt in op Lisanne die hierna twee meiden van Waterwijk voorbij speelt. Helaas, weer geen doelpunt. Ondertussen heeft de verdediging het zwaar achterin, maar ze houden het goed droog. Marith houdt veel ballen weg en steunt Donna waar nodig. Donna lijkt het zwaar te hebben achterin met een bewegelijke tegenstandster. Steffi staat goed te bikkelen en heeft haar meisje in haar zak. Sophie heeft het soms wat moeilijk met haar meisje bij te houden, ze loopt goed vrij en is vaak een aanspeelpunt. Maar Sophie geeft niet op en bikkelt zich er doorheen.

Romy S raakt per ongelijk haar tegenstandster, waardoor een vrije trap voor de tegenpartij volgt, net buiten de zestien meter. Deze vrije trap is voor Renee gemakkelijk te houden en heeft de bal klemvast. Na ruim een kwartier spelen is het dan toch zover, het zat er aan te komen na meerdere pogingen van Waterwijk. Een corner voor de tegenstander. Er wordt een korte bal gespeeld en een 1,2 volgt met een goede voorzet. Hier volgt gerommel en uiteindelijk krijgt iemand van Waterwijk de bal op haar voet en schiet de bal hard in. Renee had helaas geen kans. 1-0 is het gevolg. De eerste wissels worden uitgevoerd, Puck komt er in voor de hardwerkende Donna. En Iris komt er in voor Mariëlle die een fysiek meisje tegen over haar had staan en het hier soms best moeilijk mee leek te hebben. DZS heeft verschillende kansen, maar Romy K krijgt de bal niet in het doel. Ook wij krijgen een vrije trap net buiten de 16, deze wordt helaas ook gered door de keeper. Weer komt Waterwijk gevaarlijk op onze helft, Chayenne raakt een enkel binnen de zestien en de scheids besluit een penalty te geven. Deze wordt mooi ingeschoten en het staat helaas 2-0 voor Waterwijk. Redelijk snel hierop volgt een aanval van DZS. Lisanne neemt de bal goed mee over de rechterkant en maakt goed af. Met een 2-1 stand gaan we de rust in.

De tweede helft staat Romy K op doel. Renee sluit zich aan bij Lisanne voorin. Al snel is er een goede kans voor Iris, maar helaas wordt de bal iets te ver naar voren gespeeld waardoor de goed spelende keepster de bal kan pakken. De tweede helft is geen plaatje om te zien aan de zijkant. Beide partijen spelen geen mooi voetbal, de driehoekjes die we soms laten zien zijn ver te zoeken en er wordt niet goed gecommuniceerd met elkaar. Er zijn wel een paar kansen voor ons die eigenlijk niet gemist mochten worden. Iris geeft een goede diepe bal op Lisanne die goed op snelheid is en een prachtige bal voorgeeft op Renee. Renee raakt helaas de bal niet hard genoeg, waardoor het een gemakkelijke bal voor de keepster is. Dit had de 2-2 moeten zijn, maar helaas. Hierop volgend een counter van Waterwijk, maar deze wordt goed weggewerkt door Puck en Steffi. Sophie zet goed druk op het middenveld van Waterwijk, waardoor Waterwijk de bal moet uitschieten. Verdiensten van Sophie, maar helaas weer snel balverlies bij DZS.

Romy K doet haar familienaam eer aan, want ze laat een mooie redding zien bij een fraai afstandsschot van de tegenpartij. Hier volgt een goede kans van Manon op, zij mist echter het doel en de bal vliegt regelrecht naast. Er gaan verschillende ballen beide kanten op, maar geen van de kansen resulteert in een doelpunt. Er ontstaat een akkefietje tussen Puck en haar tegenstandster. Dit resulteert in vijf minuten het veld verlaten van de tegenstandster, nadat zij een slaande beweging naar Puck maakte. De wedstrijd wordt er niet vriendelijker op. Een dame van Waterwijk speelt meerdere meiden van onze achterhoede om, maar Romy K heeft een mooie redding. Verder heeft Waterwijk geen duidelijke kansen, maar het lukt DZS maar niet om de gelijkmaker te maken. De spitsen worden niet bereikt, terwijl er hard wordt gewerkt door Romy S, Mariëlle en de andere middenspeelsters van DZS.

Helaas gaan wij naar huis zonder punten. Er had minimaal één punt mee terug gemoeten. Volgende week geen wedstrijd, maar de 21ste gaan we er weer met zijn alle tegenaan en halen we hopelijk de punten binnen!