DZS Vr1 - Diemen Vr1

DZS VR1

4 - 2

Diemen VR1

Competitie

Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse A

Datum

31 oktober 2015 12:00

Accommodatie

Sportpark Neck-Wijdewormer - DZS
Pieter Slootweg 25
1456 AB
WIJDEWORMER
tel. 0299-470080

DZS Vr1 – Diemen Vr1
31 oktober 2015

De Dames van DZS dienden zich te herstellen van de geflatteerde en onfortuinlijke nederlaag tegen het meisjesteam van DSS.

Diemen leek daarvoor een uitgelezen tegenstander en aanvankelijk leek dit ook uit te komen. DZS begon voortvarend en zette goed druk op de defensie van Diemen en dit leverde direct enkele kansjes op. Na goed doorzetten van Iris werd Manon aangespeeld en zij zette Romy K met een fraaie pas vrij voor de keepster en deze kans werd beheerst door haar afgerond, 1-0 dus. DZS bleef goed doorgaan mede door het goede werk van Chayenne, Iris en Manon op het middenveld en achterin gaven Donna, Sophie, Renee en vooral Steffi geen krimp. Opnieuw werd Romy K goed de diepte ingestuurd en zij sprintte de hele Diemen verdediging eruit, doch ditmaal faalde ze helaas oog in oog met de keepster. Hierna begon Diemen beter te voetballen en dat resulteerde in meer druk op verdediging en dat leverde een verdiende gelijkmaker op. Even was DZS van slag, hetgeen nog voor rust in een 2e Diemen goal resulteerde. Door ditmaal niet goed opletten achterin was Patty (die verder foutloos speelde) kansloos op een hoge inzet.

 In de rust werden de puntjes nog eens goed op de “i” gezet en besloten sneller druk te zetten en nog meer werklust te tonen. Inmiddels waren Lisanne, Romy S en Mariëlle in de ploeg gekomen. Marit werd laatste dame en Renee ging voorin spelen.

Diemen werd zo het rondspelen direct moeilijker gemaakt. Renee gooide al haar energie in de strijd door flink te bikkelen en Lisanne zorgde voor meer schwung.

Echte kansen voor DZS leverde dit helaas nog niet op, maar het was duidelijk dat er een meer gedreven DZS in het veld stond. Na een kwartier raakte de laatste vrouw van Diemen door goed storend werk van ons zo in de war dat ze te kort op de keepster terugspeelde. De gevaarlijke DZS spits Romy K dook er snel tussen en ook de Diemen keepster raakte hierdoor in paniek en schoot de bal in de voeten van Romy K, die zo 2-2 kon scoren. Hierna bleef DZS goed in de wedstrijd en mede door uitstekend verdedigen van (vooral) Steffi, Sophie, Marit en Mariëlle kreeg Diemen geen kans meer. De middenvelders Romy S, Chayenne, Iris en Manon leverde ook prima werk door vroeg te storen en bij balbezit toch onze aanvalsters Lisanne, Romy K en Renee van goede ballen te voorzien. Na 30 minuten leverde dit goede werk zelfs na prima doorzetten van Romy K een 3-2 voorsprong op. Diemen probeerde hierna nog van alles, maar opnieuw stond de DZS-defensie met vooral Sophie en Marit en uitblinkster Steffi als een huis en ook Patty liet zich niet meer verassen. Veel DZS-dames liepen met nog 10 minuten te spelen behoorlijk te puffen, maar gelukkig zorgde Romy K na een weer goed uitgevoerde aanval en prima doorzetten voor opluchting door zeer fraai haar 4e treffer aan tekenen. 4-2 derhalve! Kort hierna floot de prima leidende Peter vd Velden voor het eindsignaal en konden de Dames moe en voldaan onder de douche kruipen. Door inzet en beleving gewoon weer 3 punten erbij. Donna speelde als rechtsback en middenveldster een van haar beste wedstrijden en dat mag en mocht niet onvermeld blijven?? Dus ook Donna maakte deze overwinning mede mogelijk. 

Voorts goed dat Roxanne en Mirte ondanks blessure hun team vanaf de bank steunden. Kelly (ook jammer genoeg geblesseerd maar gelukkig herstellende) moest werken en vaste keep Kylene had een family party en Bo moest naar school. Ook deze dames zorgen normaal voor succes van dit topteam??

Een trotse en zeeeer tevreden coach!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!