13 september 2014 8:30

Accommodatie

Onbekend

DZS F1 - Monnickendam F3  8-1

Op een zonnige zaterdagochtend hebben de boys van de F1 hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen tegen de F3 van Monnickendam. Vanaf het begin werd goed druk gezet op de helft van de tegenstandiger. Dit resulteerde in veel balbezit. Al binnen 3 minuten scoorde Jim de 1-0 na een mooie pass van Olaf. Nog geen 3 minuten later was het Olaf zelf die met een fraai afstandsschot de 2-0 aantekende. Na een korte solo actie maakte Jim er in de 9e minuut 3-0 van met een vlammend schot. Af en toe kwam Monnickendam  snel en gevaarlijk naar voren met een counter maar door goed verdedigend werk van onder andere Kimi, Jacco en Jamie werd er in de eerste helft nauwelijks een kans weg gegeven. Uit een corner wist Monnickendam echter de stand terug te brengen tot 3-1. De vrije man voor het doel schoot de bal langs keeper Tygo. Ondanks de tegentreffer bleven we als team de bal goed overspelen en bleven daardoor kansen. Finn was dicht bij een treffer na een mooie actie maar zijn schot werd gekeerd door een verdediger van Monnickendam.

De limonade in de rust en de aanmoedigende woorden van de leider werpte  zijn vruchten af want direct vanaf de aftrap in de 2e helft was het raak. De bal werd goed rond getikt, vervolgens een knappe actie van Tygo die Jim in stelling bracht en de bal netjes binnenschoot, 4-1.
Even later was Ryan dicht bij een doelpunt na een voorzet van Tygo. Zijn schot ging helaas vlak naast. Een paar keer passeerde Thomas met mooie acties aan de linkerkant een aantal spelers en zorgde voor dreiging maar had wat pech in de afronding en eindpass. Jim scoorde de 5-1 met een droge knal nadat Jamie de bal had afgepakt van de tegenstander en meegaf aan Kimi. Kimi zag Jim vrij staan en speelde de bal netjes over aan Jim. Knap samenspel! In de 30e minuut 6-1 door een eigen doelpunt van Monnickendam toen de speler de bal ongelukkig op zijn voet kreeg. Beetje pech voor de tegenstander. Uit een corner van Jim was het Olaf die de bal zuiver in de hoek van het doel schoot waardoor de keeper kansloos was en er 7-1 van maakte. Monnickendam had in de 2e helft nog een aantal kansen maar doelman Jacco hield de ballen tegen. De 8-1 werd gemaakt uit snelle counter via Ryan die de bal aan Finn gaf en Tygo alleen voor de keeper zette met een mooie pass. Tygo schoot op doel en raakte de lat. Jim stond op de goede plek om de bal in de rebound alsnog in het doel te schieten.