Datum

5 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

De DZS Vr1 hebben de kans op de bekerfinale laten liggen. Tegen het Utrechtse Zwaluwen'11 Vr1 team werd een teleurstellende, doch geflatteerde 5-1 nederlaag geleden. Ondanks alle goede voornemens (fel van start en vrijuit combineren) werden de DZS dames binnen 2 minuten met de neus op de feiten gedrukt. Niet kordaat ingrijpen en slap verdedigen leidde direct tot 2 tegengoals. Deze snelle domper was de feitelijke oorzaak van deze nederlaag. Wat bij Zwaluwen wel lukte, ging bij DZS steeds verkeerd. Gelukkig bleven zij strijden voor een beter resultaat en dit leverde diverse doelrijpe kansen op, die door te lang aarzelen en vooral weinig geluk ook allemaal te niet gedaan werden. Toen keepster Kylene bij een tegenaanval keihard een bal op haar hoofd kreeg, moest zij zich met duizeligheid verschijnsenlen laten vervangen door Marielle. Maar ook zij moest kort daarna, na een ongelukkige val, met een knieblessure van het veld en voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. Gelukkig viel het achteraf mee voor haar. (Beterschap namens het team).
Ondanks verwoede pogingen de bakens te verzetten, kregen de DZS dames op slag van rust een derde domper, een corner ketste via het lichaam van Lisanne P achter de weer herstelde Kylene in de goal. 0-3 rust.
Na de rust werd besloten nog meer aanvallender tegaan spelen om iets aan de achterstand te doen en dit lukte aardig, want er ontstonden weer kansen, doch wederom stonden de vizieren van de vaak scorende dames niet op scherp. Wellicht door de warmte of nervositeit ? In ieder geval deed DZS voetballend niets onder aan Zwaluwen'11, alleen de afronding en geluk was aan Utrechtse zijde beter.
In plaats van 3-1 en 3-2, viel uit het niets de 4 en zelfs 5-0 !  Complimenten aan het team dat zij bleven gaan voor een beter resultaat en uit een van de vele mogelijkheden, kon Romy op aangeven van Lisanne toch nog de meer dan verdiende tegentreffer scoren.
Door deze nederlaag kwam een einde aan een zeer succesvol bekertoernooi voor de DZS dames, waarin zij hun club op waardige wijze hebben vertegenwoordigt, klasse !
Rest nu ook met nog 4 competitie wedstrijden voor de boeg, deze ook goed af te sluiten, want een 2e plaats na Kadoelen is eigenlijk ook gewoon een kampioenschap waard.