DZS VR1 VERDIEND NAAR 1/2 BEKERFINALE

DZS VR1

4 - 0

Diemen sv. VR1

Competitie

Groep 1 1

Datum

28 april 2018 12:00

Accommodatie

Sportpark Neck-Wijdewormer
Pieter Slootenweg 25
1456 AB
Wijdewormer
tel. 0299-470096

De DZS VR1 hebben door een ruime en zeer verdiende 4-0 overwinning op kampioen Diemen (uit de andere 4e klasse) de halve finale van het KNVB bekertoernooi bereikt. Een verbetering van de prestatie van vorig jaar! Toch enigszins bevreesd werd tegen de kampioen Diemen aangekeken, doch al na enkele minuten werd duidelijk dat deze vrees geheel ongegrond was. De ene na de andere fraaie aanval golfde op het vijandelijke doel af en dit leverde legio doelrijpe kansen op, doch het net werd door te lang treuzelen en onnauwkeurigheid maar niet gevonden. Bovendien was de Diemen doelvrouw een lastig te omzeilen klip. Uiteindelijk wist Romy toch nog heel fraai uit een welhaast onmogelijke hoek de score te openen. Diemen kon hier werkelijk niets tegenover stellen en al haar pogingen om in de buurt van DZS keepster Kylene te komen werden bekwaam door de DZS verdedigsters, Manon, Iris,Steffi en Lisanne volledig aan banden gelegd. De middenveldsters, Donna, (Melanie)Danascha(Robin) en Kelly bleven de aanvalsters, Chayenne, Romy en Lisanne de V, voortdurend goed in stelling brengen, maar verdere scores bleven tot de rust uit.
Na de rustpauze werd ook Roxanne nog ingebracht en ook zij stond Diemen niets toe. Het spel werd steeds beter en Diemen werd volledig onder druk gezet, maar nog steeds stonden de vizieren van de voorwaartsen niet op scherp helaas. Na een fraaie één twee combinatie tussen Kelly en Romy verscheen Dnascha in vrije positie voor het doel, maar zij werd op het moment van uithalen onreglementair onderuit gehaald. De prima fluitende scheidsrechter Richard legde de bal terecht op de stip en de toegekende penalty werd fraai door Manon benut, 2-0. Diemen kon hier totaal niets tegen inbrengen en kwam nauwelijks over de middenlijn omdat DZS ze volledig bij de "strot" had. Als DZS in hun klasse had gespeeld waren zij ongetwijfeld vliegend kampioen geworden!!
De druk op het Diemen doel bleef maar aanhouden en het was een wonder dat er niet meer goals vielen, mede door de uitstekende Diemen doelvrouw, die steeds beter werd. Uiteindelijk moest zij toch nog 2 keer het hoofd buigen op een "knal" van Danascha en een fraaie "kruller" van Kelly. Slechts één keer werd Kylene onder vuur genomen, maar ook zij toonde met een uitstekende reddig een prima sluitpost te zijn. De 4-0 eindstand was slechts een magere afspiegeling van het krachtsverschil en daarmee kwam Diemen dus goed weg.
Door dit resultaat speelt DZS nu op 5 mei om 14.00u de 1/2 finale tegen Zwaluwen Utrecht Vr1.
Dit team verdient en rekent op veel steun van DZS supporters.

Ron.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!