DZS VR1 naar Kwartfinale Bekertoernooi

Jong Holland VR1

1 - 5

DZS VR1

Competitie

Groep 1 8

Datum

24 februari 2018 14:30

Accommodatie

Sportpark Alkmaarder Hout
Kon Willem-Alexanderlaan 5
1815 LV
Alkmaar
tel. 072-5111449

Opnieuw hebben de DZS Vr1 de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. 
Op een zeer koud en winderig Alkmaars complex omgeven door een paardenrenbaan werd tegenstandster Jong Holland eigenlijk simpel opzij gezet. 
Zonder de geblesseerden Romy, Marielle, Jamie en de door werk verhinderde keepster Kylene werd toch met enige angst deze wedstrijd begonnen, maar al snel bleek dat dit geheel ongegrond was, want de DZS vrouwen gaven JH geen meter ruimte en zette direct flink druk, waardoor in het 1e kwartier diverse doelrijpe kansen ontstonden, welke niet benut werden. Dit bleek echter van korte duur, want na een fraaie pas van Kelly schoot Danascha heel mooi de 0-1 binnen. De DZS vrouwen combineerden er daarna lustig op los en JH kwam er eigenlijk niet aan te pas. Het werd dan ook al snel na goed doorgaan van Lisanne 0-2. Kans op kans en corner op corner volgde en uiteindelijk schoot uit een daarvan JamJul de 0-3 binnen. De vele meegereisde vriendjes en ouders konden toen gerust verwarming in de kantine opzoeken. In de 2e helft met de wind flink tegen bleef DZS het initiatief houden en bovendien uitstekend voetballen. Fraaie combinaties volgde elkaar snel op en toen Kelly op rechts doorbrak speelde zij Lisanne aan, die direct met een lekker steekpasje JamJul vrij voor de keepster zette, het geen 0-4 betekende ! JH kon hier weinig tegenover stellen temeer daar de middenveldsters; Donna, Iris, Kelly en Chay prima hun dame afstopte en voor opbouw zorgde. Achterin gaven Manon, Melanie(goed op dreef) Rox en Steffi geen meter ruimte weg en kwam er al iemand door dan stond keepster stand-in Robin op de juiste plek en bleek een betrouwbare sluitpost.
Voorin bleef DZS scherp en alert en na een kwartier in de 2e helft werd de wedstrijd definitief beslist, na een zeer fraaie pas van Lisanne werd JamJul alleen voor de keepster gezet en zij ronde opnieuw zeer koelbloedig af 0-5. De DZS vrouwen namen daarna wat gas terug en uit het niets kon JH daarna door een "zondagsschot" tegenscoren. Lisanne had tenslotte de 1-6 op haar schoen, waar werd binnen de 16m fors onderuit gehaald ! Echter, de scheids keek ff met een knipoog de andere kant op, hij vond 1-5 wel genoeg.
Door dit resultaat bereikten de DZS Vr evenals vorig seizoen de kwartfinale van het bekertoernooi en wie weet wat voor moois er nog volgt.

Ron
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!