Seizoen meisjes en dames ten einde - Voetbalvereniging DZS Neck

Seizoen meisjes en dames ten einde

27 juni 2023 22:00

Sonja Otsen - Foto Sonja Otsen

Aan het begin van het seizoen lijken er ontelbaar veel trainingen en wedstrijden te wachten maar ook nu blijkt dat dit veel te snel voorbij gaat. En wat was het een goed seizoen voor alle meisjes en dames bij DZS!

Er spelen 3 meisjes bij de kabouters die veel vooruitgang hebben geboekt. Komend seizoen gaan zij hun best doen in de JO-8. Een aantal meiden speelt in de JO11 waar ze het niet alleen tijdens de wedstrijd tegen jongens moeten opnemen, maar ook binnen hun eigen team. Zij moeten extra inzet tonen om gezien te worden en aan de jongens duidelijk te maken dat ook zij kunnen voetballen. Dit doen zij hartstikke goed en gelukkig gaan zij volgend jaar ook door bij DZS.
Voor de meiden die spelen in de JO12 was het wel een heel bijzonder seizoen; 3 meiden kregen van de KNVB een uitnodiging voor selectiewedstrijden! Wat een prestatie! De MO15 heeft elke week 2 keer per week keihard getraind en dat heeft zich uitbetaald; veel wedstrijden gewonnen en uiteindelijk 2de geworden! In dit team zie je dat de meisjes uitgroeien tot dames. Enkele hebben zelfs al mogen invallen bij de dames 1.
In de JO17 treffen we dan nog een dame aan die het heerlijk vindt om met haar vrienden een balletje te trappen. Een overstap naar de dames 1? Liever nog niet maar wie weet in de toekomst, ze zouden haar goed kunnen gebruiken. De dames 1 hebben een stabiel seizoen gedraaid met een 4de plek in de 4de klasse. Erg knap als je bedenkt dat zij wel een groot team hebben maar er geen vaste keeper is en de één na de ander niet kan voetballen i.v.m. wisseldiensten door werk in de zorg of door zwangerschap. Gelukkig is dit team voor volgend seizoen weer compleet en gaan zij voor een nog hogere positie. En de dames 30+? Die hebben vrijwel alle keren de 3de helft gewonnen! Zij nemen helaas afscheid van een aantal belangrijke speelsters en hopen op nieuwe aanmeldingen om volgend seizoen goed van start te kunnen gaan.
 
Om het seizoen sportief en gezamenlijk af te sluiten was er op 26 juni een onderlinge wedstrijd georganiseerd. Iedereen van het vrouwelijke geslacht, ongeacht leeftijd, was welkom en zo konden er twee elftallen gemaakt worden. Na 2 x 30 minuten spelen en een gezellige pauze tussendoor was de eindstand 2-1. In het veld was duidelijk te horen hoe de oudere voetballers bezig waren om de jongere op een positieve manier te coachen. Maar bij sommige was dit niet nodig en die stegen boven zichzelf uit; sterke verdedigende acties, trucjes en goed samenspel kwamen allemaal voorbij. 
 
Als je bovenstaande leest, kun je niet anders dan concluderen dat de meisjes en dames bij DZS goed op weg zijn! Dit komt natuurlijk door inzet en aanleg maar zeker ook door alle trainers die zich dag in, dag uit bezighouden met ‘hun’ team. Dus voor de trainers; dank voor jullie toewijding aan de meisjes en dames! Nu genieten van de zomerstop en daarna gaan we er met z’n allen weer volle bak tegenaan.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!