Mooie aftrap van 2023 bij DZS - Voetbalvereniging DZS Neck

Mooie aftrap van 2023 bij DZS

11 januari 2023 20:30

Michiel Bormans - Tekst en foto

DZS is het nieuwe jaar goed begonnen. Met een memorabele Nieuwjaarswedstrijd, een bijzondere Nieuwjaarsreceptie en de onthulling van de namen van de mini arena en het sportpark. Met lekker weer, veel mensen en een gezellige kantine.

Nieuwjaarswedstrijd DZS 1 - Oud DZS | Afscheid van DZS-coryfeeën
De traditionele Nieuwjaarswedstrijd tussen het eerste en oud eerste elftal van DZS was een memorabele. Het was de laatste keer dat de succesgeneratie uit de jaren 90/00 op het veld stond. Driekwart van het team staat inmiddels naast het veld of zat op de tribune. Het hoofd wil nog wel, maar de benen niet meer. Dus wordt het stokje van de Nieuwjaarswedstrijd overgegeven aan de jongere oud 1e elftalspelers. Zoals gebruikelijk, sinds het jubileumjaar, stond de wedstrijd onder leiding van voormalig Eredivisie-scheidsrechter Roelof Luinge. En ook nu maakte hij er een feest van en had hij menig cadeautje in petto voor de oudjes. Tot groot plezier van het publiek. Het werd uiteindelijk 6-2 voor DZS 1, na een ruststand van 2-1. De feestvreugde na afloop was er niet minder om. "Whoomp DZS!" Richard de Ruiter werd ook nog in het zonnetje gezet omdat hij al zo'n 20 jaar de wedstrijd organiseert, net als andere activiteiten voor De Oud Zilveren Schapen.

Nieuwjaarsreceptie van DZS, WWSV en Butje13 samen!
Ook de Nieuwjaarsreceptie was een bijzondere. Was het tot nu toe gebruikelijk dat DZS, WWSV en Butje13 ieder een eigen receptie hadden, dit keer was er een gezamenlijke start van het nieuwe jaar. De kantine was bomvol, het was reuze gezellig en alom lachende gezichten. Voor herhaling vatbaar en een veelbelovend begin van het nieuwe jaar.

DSC_2398.JPG  DSC_2399.JPG

Op de linkerfoto Klaas wijkstra (links) en Eef Rutjes (met het zeil) onthullen Sportpark De Boogbal

Sportpark de Boogbal
En dan waren er nog meer festiviteiten. De naam van het sportpark werd onthuld. En hoewel de naam geen geheim meer was, was die nog niet zichtbaar op het complex. Daar is nu wat aan gedaan. Erelid Klaas Wijkstra namens WWSV en Lid van verdienste Eef Rutjes namens DZS mochten de naam onthullen. Beiden mannen behoren tot de oudste leden van de clubs en hebben hun sporen voor respectievelijk WWSV en DZS ruimschoots verdiend. Daarnaast is het Eef die de naam "De Boogbal" bedacht heeft voor het sportcomplex. Onder grote belangstelling en luid applaus onthulden zij de SPORTPARK DE BOOGBAL. De naam schittert nu trots op de zuilen van de entreepoort.

DSC_2414.JPG  DSC_2422.JPG
Foto rechts - vlnr. Bep, Jerry, Scott en Sean Berkhout vol trots bij de T.J.S. Berhout arena van DZS

T.J.S Berkhout Arena

De koek was daarmee nog niet op. Want ook de mini arena van DZS kreeg een naam. Sean en Scott Berkhout mochten de naam onthullen. In bijzijn van Bep, Jerry en Samantha. Dat was niet zomaar, want de mini arena heet voortaan de "T.J.S Berkhout arena"! Hoewel een en ander voortkomt uit de jubileumveiling van 2016 is dit toch vooral een postuum eerbetoon van DZS aan Erelid Theo Berkhout, een van de prominente DZS'ers.

Afscheid van DZS topscorer Hans Oosterga (meer dan 300 doelpunten)
En last but not least, ook Hans Oosterga werd in het zonnetje gezet. De topscorer aller tijden van DZS met meer dan 300 doelpunten is gestopt bij het vlaggenschip. Jarenlang stond Hans garant voor zo'n 30 doelpunten per seizoen voor DZS 1, met als hoogtepunt het seizoen 2004/2005 toen  hij er maar liefst 37 in wist te schieten.
Hij slijt zijn laatste voetbaldagen nu in het derde elftal. Voorzitter Peter Komen wilde dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en Hans ontving een groot applaus en gesigneerd DZS-shirt van al zijn voormalige teamspelers.

DZS-Velsenoord_d.d._18.06.02_IMG_8739.jpg
Hans Oosterga scoort in 2018 tegen FC Velsenoord één van zijn 300+ doelpunten voor DZS 1

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!