Clubmoeder Toos Kramer Lid van Verdienste! - Voetbalvereniging DZS Neck

Clubmoeder Toos Kramer Lid van Verdienste!

7 juli 2022 21:15

Michiel Bormans - Foto Patricia Gans

Het bestuur van DZS had tijdens het openingsfeest nog een verrassing in petto. Voorzitter Peter Komen benoemde Toos Kramer tot Lid van Verdienste van DZS! Een soort van oeuvreprijs voor alle inzet en betekenis van Toos voor De Zilveren Schapen.

Clubmoeder DZS
Toos was een van de mensen van het eerste uur van DZS. Zij stond bijna altijd in de kantine, op wedstrijddagen en bij andere activiteiten, deed de was van de selectie, het schoonmaken van de kantine en kleedkamers, vitrage naaien en nog veel meer. In die tijd had je bij verenigingen vaak  een clubmoeder, die zorgde voor de warme band met de leden en iedereen goed in de gaten hield. Toos was zo'n clubmoeder voor DZS.  
Nico Kramer, de man van Toos, was in die tijd ondermeer kantinebeheerder en voorzitter. Hij werd bij het 25-jarig bestaan in 1991 Lid van Verdienste en 5 jaar later zelfs Erelid. En de hulde aan Nico was ongetwijfeld ook een hulde aan Toos. Zo ging dat in die tijd. Bovendien als voorzitter en bestuurslid is het ingewikkeld je eigen vrouw voor te dragen om de schrijnwerpers te zetten. En zo verstreek de tijd, Toos en Nico trokken zich langzaam terug uit het actieve clubleven bij DZS en waren vooral te zien aan de zijlijn, als trouwe supporters.

Beter laat dan nooit
Dus toen Peter Komen dit jaar weer bij DZS kwam, voorziter werd, en hoorde dat Toos geen officiële clubhulde had ontvangen wist hij wat hem te doen stond. Immers hij kende de historie want hij woonde in de beginjaren van DZS in Wijdewormer en voetbalde er ook. Peter wist het bestuur snel te overtuigen en het openingsfeest was een prachtig moment. En zo werd Toos toch nog in de DZS-bloemen gezet. Beter laat dan nooit. En Nico moest een traantje wegpinken. Hulde Toos, dank voor al jouw inzet voor onze club.

Scan_15.jpeg
Huldigingen in 1991 bij het 25-jarig jubileum. In de oude kantine vlnr. Erelid en oprichter Jaap Jongsma en zijn vrouw, Erelid Nico Kramer (toen gehuldigd als Lid van Verdienste), Lid van Verdienste Toos Kramer en Lid van Verdienste Herman Bakker.

image00479.jpeg
Erelid Nico Kramer kijk trots toe naar de huldiging van zijn Toos als Lid van Verdienste van DZS

Benieuwd wie de de andere ereleden en leden van verdienste van DZS zijn? En lees ook het artikel over Erelid Paul Soederhuizen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!