MO13 kampioen!

18 december 2021 17:45

Michiel Bormans

De MO13 van DZS is Najaarskampioen geworden. In een rechtstreeks duel met de nummer twee Koninklijke HFC wisten ze de meiden uit Haarlem met maar liefst 1-9 van het veld te vegen. Met 9 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 verliesbeurt een terecht kampioenschap van de 4e klasse. Er volgde bij thuiskomst in de kantine van DZS een huldiging om daarna op de platte kar (die van De Goede Tuinen) door het dorp te gaan.
DZS feliciteert de meiden, trainers en coaches en de JC van harte met dit mooie resultaat.

Spannend was het vooraf zeker. In de laatste wedstrijd van de competitie moest MO13 winnen of gelijk spelen tegen Koninklijke HFC, die op de tweede plek stonden. HFC had een week eerder nog dik gewonnen van Zaandijk, waar DZS met moeite gelijk tegen had gespeeld.

DZS heeft met keepster Anna en Belle, Anna, Tessa en Isabel een waterdichte achterhoede. Aanvoerder Fabiënne heerst op het middenveld. De aanvallers Romi, Elise en Suus, afgewisseld door Tessa, Zoë, Isabelle en Nora zijn al het hele seizoen op schot. En onder de bezielende en enthousiaste leiding van de trainers/coaches, Maartje, Mariëlle en Nancy maken ze week na week stappen en is een lach op het gezicht van de speelsters nooit ver weg.

DZS_MO13_-_1.jpg

Of het de zenuwen waren, HFC hun dag niet hadden, of DZS juist wél, het werd een walk-over voor de Neckers. Met doelpunten van Elise, Romi, Fabiënne en Suus en een achterhoede die er maar eentje doorliet om HFC de eer te laten redden.

Terug in Neck, in de kantine, kregen de meiden een feestelijk onthaal. Met muziek, kampioenstaart, tosti, mooie woorden en een medaille. En zo werd de eerste kampioen van het nieuwe sportcomplex in de bloemetjes gezet. Waarbij sommige zaken gelukkig hetzelfde blijven. Want bij een kampioenschap van DZS hoort natuurlijk een platte kar. De vader van Elise heeft het MO13 team rondgereden door het dorp, waarbij de meiden, en hun trainers, al zingend en springend hebben laten horen hoe blij ze waren! En alsof het zo moest zijn, het zonnetje scheen daarbij ook.

MO13_Kampioen_Najaar_NEW.jpg

DZS MO13 - Bovenste rij van links naar rechts: Belle Breukers, Anna Stam, Tessa Duijn, Fabienne Wever, Isabel Pisart, Elise de Goede, Romi Beets, Nora Verdam
Onderste rij links naar rechts: Suzanne Kolder, Zoë van Beugen, Anna van Berge, Tessa van Dijk, Isabelle Andries 

Trainer/coach Maartje glom van trots: “Dit is pas het tweede seizoen van de meiden, waarbij in het eerste seizoen geen punten werden gepakt en veel wedstrijden niet door konden gaan. Soms lijkt het een ongestructureerd lollig zooitje bij elkaar, waarbij het verschil in leeftijd, interesses en voetbalniveau best varieert. Maar ze hebben enorme stappen gezet en uiteindelijk kunnen ze als team een prachtig resultaat neerzetten.

Inmiddels is het team ook nog eens uitgebreid met nieuwe leden en zullen we na de winterstop het halve veld gaan inruilen voor een heel veld. Op naar 11 tegen 11, buitenspel en andere nieuwe uitdagingen. We gaan ervoor en hebben er met z’n allen zin in! MO13, wordt vervolgd!”

 

Bron: Eigen foto
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!