coronaregels vanaf 06/11 bij DZS

5 november 2021 19:00

Bestuur DZS

Deze week heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. Voor de buitensport geldt vanaf zaterdag 6 november dat alleen voor de binnenruimtes van het clubgebouw (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, kantine) en het buitenterras voor 18 jaar en ouder -spelers en publiek- een Coronatoegangsbewijs (de "QR-code") vereist is.

De 18-plussers die functioneel aanwezig moeten zijn op het complex hoeven geen Coronatoegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan trainers/leiders, scheidsrechters, kaderleden en andere vrijwilligers. Dit geldt echter niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten voor het betreden van een binnenlocatie bij de sportvereniging wel een Coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Langs de velden is dit geen vereiste.

Als vereniging kunnen en gaan wij geen vrijwilligers belasten met de controle en handhaving hiervan. En vanuit de gemeente worden hiervoor vooralsnog geen professionele krachten aan de verenigingen beschikbaar gesteld. Wel verwachten wij dat een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Houd je dus aan de basisregels (zoals 1,5 meter afstand tot elkaar en geen handen schudden). En heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen!

Uitwedstrijden
Bij andere verenigingen kan er dus controle en handhaving op het Coronatoegangsbewijs van 18-plussers aanwezig zijn bij de kantine, toiletten en kleedkamers. Houdt daar bij uitwedstrijden ook rekening mee.

Houd je aan de regels zodat we kunnen blijven voetballen
We gaan ervan uit dat iedereen de regels in de binnenruimtes en specifiek de kleedkamers en kantine zullen respecteren en het de vrijwilligers van de club niet onnodig moeilijker zullen maken dan het al is. Het gedrag van ons, sporters en publiek, wordt medebepalend voor de mogelijke toekomstige maatrgelen van de overheid. En willen immers wel kunnen blijven voetballen en trainen.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met het bestuur.

Bron: Bestuur DZS
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!