Koning Co, AZ, TIPS en Zlatan - Co bij DZS! - Voetbalvereniging DZS Neck

Koning Co, AZ, TIPS en Zlatan - Co bij DZS!

22 november 2016 11:00

Michiel Bormans

Co Adriaanse was gisteren weer even terug in Neck. Voor DZS & Co. En wat is het een fantastische avond geworden. Maar liefst drie uur wist Co Adriaanse de goed gevulde kantine te boeien met zijn prachtige verhalen, stevige uitspraken en heerlijke anekdotes over voetbal. De liefde en passie voor het spelletje spatte ervan af. Met veel gevoel en voetbalkennis gevoed door de presentator Chris Wobben. Ze zeggen wel eens "je moet erbij zijn geweest". Dat gaat zeker op voor DZS & Co van 18 november 2016.

Het wonder van Tilburg, vriendschap in het voetbal, De Bannetocht, kunstgras, AZ - Sporting Lissabon, 'Casinovoetbal', FC Volendam in de Eredivisie, Ibrahimovic bij Manchester United, principes, een trainer onder druk - advies aan DZS-hoofdtrainer Mark Vis, twee vrouwen in het  trainingskamp van FC Porto, het testament van Co, de jeugdopleiding van AZ, Andy van der Meyde, afkoopsommen, zijn tijd in Wijdewormer en het touwtrekken tijdens de feestweek, DJ Denny Landzaat, leren van Korfbal, Johan Cruijff, vrouwenvoetbal en nog veel meer.

Presentator Chris wobben en Co Adriaanse 

Het publiek hing aan zijn lippen. Logisch want de prachtige verhalen, pittige uitspraken en heerlijke anekdotes van Co volgden elkaar in hoog tempo op. Vol liefde en passie weet hij te vertellen over voetbal en ontwikkeling. Eigenlijk had Co geen vragen nodig. Maar presentator Chris Wobben, ook verslaggever van NOS-Langs de lijn, wist hem met veel kennis van zaken steeds uit te dagen en het geheel soepel in goede banen te leiden. 

De items werden ingeleid met een foto of een filmfragment. En ook werden vragen gesteld door winnaars van de lezersactie van het Noordhollands Dagblad en WijdewormerJournaal. Of door andere aanwezigen in het publiek.

André Klaver vraagt Co nog één keer naar de opsteling van Willem II in 1999.

Hoogtepunten waren er talrijk: de vraag van André Klaver (zie foto hierboven) om nog één keer de opstelling  van de succesformatie uit Tilburg te presenteren, met al die mooie namen te noemen. Omdat Co dat zo prachtig gedragen kon doen. Zoë, Jay en Ryan Hellingman die gedrieën hun vraag over kunstgras stelden, De Reiger en vis, de opkomst van Co op de tune van NOS-Langs de lijn met prachtige woorden van Chris Wobben.

Vlnr. Ryan, Zoë en Jay Hellingman stellen hun vraag aan Co. En daarna, meteen naar bed.

En niet te vergeten de cheque met een bedrag van € 815,- die DZS kreeg uitgereikt van Peter Rosner van DEEN Wagenweg. Voor deelname aan de Jeugdsponsoractie 2016.  
Prompt kondigde Co aan dit bedrag te zullen verdubbelen. Om het belang van de kleine en paatselijk sportclubs te benadrukken. Het kon deze avond niet op voor De Zilveren Schapen. 

De avond zou tweemaal driekwartier duren. Toen pas een uur later, om 23.00 uur, en na een daverend applaus, DZS & Co werd afgefloten, was dat voor velen nog te vroeg.

Pluim voor Co, Chris, Your Test Professionals (jubileumsponsor van DZS & Co), RBE (voor het licht, geluid en projectie),   DEEN Supermarkten, het Noordhollands Dagblad, Wijdewormerjournaal, en alle andere mensen die van DZS & Co zo'n feest hebben gemaakt. 

Uitgebreider verslag? Kijk komende maandag in het sportkatern van het Noordhollands Dagblad Waterland. 

DZS & Co was voor v.v. De Zilveren Schapen een waardige afsluiting van een onvergetelijk jubileumjaar. We gaan op voor nieuwe sportiviteiten, festiviteiten en een nieuw complex!

Bron: Foto: Maxime Winnubst
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!