Henk Gans erelid van DZS - Voetbalvereniging DZS Neck

Henk Gans erelid van DZS

11 januari 2016 22:45


Op de 50ste verjaardag van DZS, tijdens de bijzondere Algemene ledenvergadering, is Henk Gans benoemd tot Erelid van voetbalvereniging De Zilveren Schapen. Voorzitter Danny Visser spelde Henk een Gouden Schaap op. Naast veel lovende woorden ontving Henk een staande ovatie van de aanwezigen in de overvolle kantine.

De kantine puilde uit, zoals nog niet eerder op een ALV. Deze vergadering op de 50ste verjaardag was ook wel een hele bijzondere. De benoeming van Henk Gans tot erelid was werkelijk een kippenvelmoment en een van de vele mooie momenten van deze avond. 

Première, Grote Club Actie, KNVB, Burgemeester Peter Tange en Brian Melis
Zo begon de avond met de trailer van de DZS-jubileumfilm. Een film die gemaakt wordt door mariëlle wardenaar (VR1) en Wim de Jong (Coach E3). Na het welkom en overzicht van 50 jaar DZS door de voorzitter werd een toost uitgebracht op onze club.

Daarna maakte Vincent Duijn een recordopbrengst bekend van de Grote Club Actie 2015 (waarover later meer). Vervolgens kreeg de KNVB het woord. Volgens de KNVB moest DZS zijn warme clubband koesteren. Ook ontving DZS een prachtige jubileumvlag.
Na het erelidmaatschap van Henk Gans kreeg het kersverse erelid uit handen van samensteller Michiel Bormans het eerste exemplaar van het jubileumboek.
Vervolgens werd burgemeester Tange naar voren gehaald. Naast het jubileumboek ontving hij van de DZS-voorzitter ook de prachtige foto die bij het voorwoord in het jubileumboek is geplaatst. In zijn reactie plaatste de burgemeester met een warme en persoonlijke toespraak DZS in breder Wormerlands perspectief.
Namens de selectie reikte aanvoerder van DZS 1 Brian Melis vervolgens de club een standenbord aan voor het nieuwe complex waarna voorzitter Danny Visser alle aanwezigen uitnodigde om een borrel te drinken en het jubileumboek aan te schaffen.

Gouden Henk van De Zilveren Schapen!
Wij dachten dat we één functie hadden gevonden die Henk niet bekleed had bij DZS; die van kantinemedewerker. Maar ook dat had Henk op zijn DZS-palmares staan. Hij heeft wat kroketten gebakken voor de club.
Henk is lid vanaf de start van de club, dus al 50 jaar! In de jaren zeventig heeft hij in één seizoen 40 doelpunten gescoord voor DZS 1, en dat aantal is daarna door niemand meer geëvenaard. Zelfs niet door Hans Oosterga. Na zijn actieve carrière met veel kampioenschappen is Henk scheidsrechter geweest, leider, trainer en tot aan de dag van vandaag actief in de Vrijdagploeg. Een lid waarvoor je als club je handen mag dichtknijpen; Gouden Henk van De Zilveren Schapen. 

Bron: Foto - Siem van den Brom - WijdewormerJournaal
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!